Malibu z mlekiem od samego rana? Czemu nie… oczywiście wersję oryginalną pozostawmy sobie na wieczór, a do śniadania podajmy coś, po czym będziemy mogli wsiąść za kółko. Zero alkoholu, ale 100% smaku!

Składniki:

  • Szklanka mleka kokosowego
  • Szklanka mleka skondensowanego słodzonego
  • Odrobina śmietanki kremówki
  • 70g wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Wszystkie składniki zagotowujemy w rondelku. Gdy płyn zacznie lekko bulgotać, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 4 minuty.

Studzimy, po czym przecedzamy wiórki (możemy je wykorzystać do przyrządzenia ciasta lub usmażyć w nich kurczaka).

Jeśli mleczko okaże się za gęste lub za słodkie, możemy je rozcieńczyć odrobiną wody lub zimnego mleka.

Zobacz również ᐅ  Domowe powidła jak u babci

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *