Ekspresowy „serniczek”

Coś więcej niż budyń, nie tak pracochłonne jak sernik. Słodko, kremowo, waniliowo i owocowo!

Składniki:

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 300 ml mleka
  • 100 g serka homogenizowanego
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki cukru
  • 2 paczki herbatników
  • Owoce: maliny, jagody, pokrojone mango lub inne

Przygotowujemy budyń na mleku z cukrem i masłem, według opisu na opakowaniu. Budyń schładzamy i łączymy z serkiem homogenizowanym. Na dnie salaterki układamy pokruszone herbatniki i zalewamy je masą serowo-budyniową. Odstawiamy do stężenia i podajemy prosto z lodówki z dużą ilością dowolnych owoców.

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *