„Hawajskie” tosty

Klasyczne wakacyjne śniadanie na ciepło. Sycące, słodko-słone, bardzo oryginalne w smaku. Zestaw – bardzo „wakacyjny” – jest sprawdzony, ale chodzą nam po głowie pewne modyfikacje tego przysmaku, ale aby je opisać, musimy je przetestować na własnym podniebieniu 🙂 A może Wy macie jakieś sugestie i pomysły? Czekamy na Wasze inspiracje!

Składniki:

  • Kilka kromek białego chleba
  • Plastry ananasa
  • Twardy, żółty ser (np. tylżycki)
  • Suszone pomidory
  • Czarne oliwki
  • Dobra szynka podsuszana – może być parmeńska; ewentualnie chudy wędzony boczek w plastrach, wegetarianie mogą zastąpić mięsko plasterkiem wędzonego sera
  • Masło

Kromki chleba smarujemy masłem i nakładamy na każdą odpowiednio: plaster szynki, boczku lub wędzonego sera, plaster ananasa, plaster żółtego sera, oliwkę, suszonego pomidora. Kromki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 15 minut. Jemy oczywiście na ciepło. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *