„Zielona” jajecznica z rzeżuchą i serem feta. Bardzo prosty sposób na podrasowanie klasycznego śniadania 🙂

Składniki:

  • 3 jajka
  • Garść rzeżuchy
  • 3/4 kostki sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól, pieprz do smaku
  • Oliwa do smażenia

Rzeżuchę blendujemy w mikserze. Dodajemy ją do rozbełtanych w miseczce jajek, doprawiamy solą i pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na oliwie. Gdy zacznie się rumienić, zmniejszamy ogień i wlewamy jajka z przyprawami. Smażymy przez chwilę, cały czas energicznie mieszając. W momencie, gdy jajka zaczną się delikatnie ścinać, dodajemy pokrojony w kostki ser feta. Smażymy jeszcze przez chwilę, aż ser delikatnie się rozpuści, a jajecznica będzie miała konsystencję puszystej masy.
Podajemy ze świeżym chlebem.

 

 

Zobacz również ᐅ  Soczysty wielowarzywny omlet drwala ;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *