„Zielona” jajecznica z rzeżuchą i serem feta. Bardzo prosty sposób na podrasowanie klasycznego śniadania 🙂
Składniki:
- 3 jajka
- Garść rzeżuchy
- 3/4 kostki sera feta
- 1 ząbek czosnku
- Sól, pieprz do smaku
- Oliwa do smażenia
Rzeżuchę blendujemy w mikserze. Dodajemy ją do rozbełtanych w miseczce jajek, doprawiamy solą i pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na oliwie. Gdy zacznie się rumienić, zmniejszamy ogień i wlewamy jajka z przyprawami. Smażymy przez chwilę, cały czas energicznie mieszając. W momencie, gdy jajka zaczną się delikatnie ścinać, dodajemy pokrojony w kostki ser feta. Smażymy jeszcze przez chwilę, aż ser delikatnie się rozpuści, a jajecznica będzie miała konsystencję puszystej masy.
Podajemy ze świeżym chlebem.