Serek wiejski z malinami i kruszonymi herbatnikami – słodko, ale lekko

Możemy uznać to śniadanie za letnią, odchudzoną wersję deseru z mascarpone. Ponieważ serek mascarpone jest tłusty, zastąpimy go poczciwym, uniwersalnym serkiem wiejskim. Szybkie śniadanie dla łasuchów!

Składniki:

  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • Garść malin
  • Paczka półsłodkich herbatników
  • 1 łyżeczka jasnego miodu nektarowego
  • Szczypta cynamonu
  • Garść płatków lub słupków migdałowych
  • 3 kostki białej czekolady

Serek wiejski dokładnie mieszamy z miodem. Połowę serka wkładamy do szklanki, na wierzch wysypujemy drobno pokruszone herbatniki, przykrywamy pozostałą częścią serka. Dodajemy maliny i migdały, oprószamy cynamonem. Białą czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nią deser. Koniec!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *