Wiśniowa czekolada z piankami marshmallows

Tak piją czekoladę Amerykanie. Pianki apetycznie rozpływają się w gorącym, gęstym płynie i do tego ślicznie wyglądają. Śniadaniowy poprawiacz nastroju!

Składniki:

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 80 ml śmietanki 30%
  • 200 ml mleka
  • 30 ml syropu wiśniowego
  • Szczypta cynamonu
  • Garść pianek marshmallows (białych)

Mleko i śmietankę podgrzewamy w rondelku z grubym dnem (nie zagotowujemy!). Do gorącego płynu dodajemy połamaną czekoladę i gotujemy na małym ogniu aż do jej rozpuszczenia. Dodajemy cynamon i syrop wiśniowy. Gorącą czekoladę przelewamy do kubków, na wierzch kładziemy pianki marshmallows. Podajemy natychmiast po przyrządzeniu.

One Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *